donderdag 27 november 2014

"Haast en spoed is zelden goed"

Joepie, mijn eerste aanrader, een suggestie van een vriendin voor mijn blog! :) Ik zal natuurlijk altijd binnen het thema van deze blog blijven, maar verzoekjes mogen altijd. En het gedicht dat ze me stuurde, paste hier eigenlijk mooi in de blog!

Iedereen kent dat gevoel wel: de dag lijkt al om en je hebt nog van alles te doen. We lopen rond alsof we een pak duracel batterijen hebben ingeslikt om in de avond tot de conclusie te komen dat we nog niet klaar zijn, maar wel leeggezogen. Veel dingen zijn een automatisme geworden, we doen het omdat het moet. En de rest, daar piekeren we over. We lijken geen tijd meer te vinden om even echt in stilte een minuut te ademen. Ademen en niets anders. En als we denken een gaatje te vinden, is het voor de tv of computer. Zonder erbij na te denken dat onze hersenen dan nog op volle toeren draaien en het dus eigenlijk geen  echte pure 'ontspanning' is. Ik hoop dat het volgende gedichtje iedereen eens aan het denken zet om af en toe een pauzeknop in te drukken. Die hebben we allemaal nodig.

Een man piekerde over zijn leven.
Toen wendde hij zich tot een wijze monnik
en vroeg hem hoe die leefde.
De monnik antwoordde:
`Als ik ga dan ga ik,
als ik sta dan sta ik,
als ik zit dan zit ik,
als ik eet dan eet ik,
als ik slaap dan slaap ik.’
`Is dat alles wat u mij te zeggen hebt,’
zei de man teleurgesteld.
`Hebt u mijn vraag wel goed verstaan?’
Maar de monnik herhaalde:
`Als ik ga dan ga ik,
als ik sta dan sta ik,
als ik zit dan zit ik,
als ik eet dan eet ik,
als ik slaap dan slaap ik.’
`Maar een mens doet toch niet anders,
wat is daar voor bijzonders aan?’
Toen glimlachte de monnik.
‘Dat zeg je nu wel,’ zei hij,
`maar als jij gaat dan sta je al,
als je zit denk al aan eten,
als je eet wil je al gaan slapen.
Je bent zo opgejaagd bezig
met alles wat je nog moet doen
dat je niet meer ten volle doet wat je doet.’

De andere gedichten in deze bundel zijn beslist ook de moeite waard:  http://www.jeugddienstdonbosco.be/wp-content/uploads/2010/09/zinvolle_tekstjes.pdf

maandag 24 november 2014

Telepatisch communiceren met dieren

De afgelopen 2 weekends heb ik een 2daagse cursus 'Telepatisch communiceren met dieren' gevolgd. Op zaterdag 15 en zondag 23 november. Eigenlijk was deze spreiding goed, want het was best intensief en soms emotioneel. De cursus werd gegeven door Liliane en zij is de spilfiguur achter 'Laudire'. Dit is de naam voor haar zaak waarbij ze mensen en dieren met elkaar leert communiceren op een hoger niveau. Ook kun je zelf een dier aanbrengen en dan zal Liliane contact maken en een boodschap doorgeven.

Link naar site van Liliane (Laudire)

Ik was eerst best zenuwachtig. Ik dacht 'waar ben ik aan begonnen? Zou me dit wel lukken?' Tegelijk was ik ook uiterst nieuwsgierig. Ik wilde echt beter weten wat er in de hoofden van mijn dieren omging. Ik zag meestal heel goed aan mijn dieren door de jaren heen wat voor karakter ze hadden en wat ze soms door hun heenging. Kwestie van aanvoelen, de meeste baasjes zullen dit wel kennen. Maar om echt in gesprek te gaan, dat was toch een stap verder.

De eerste dag was inleidend, informatief en de eerste oefenkansen boden zich aan. We oefenden om contact te maken via foto's met de levende dieren van de deelnemers en Bas, de hond van Liliane. Het was zoeken naar onze eigen unieke manier van contact maken. Zie je het dier? Voel je het tegen jou wrijven? Hoor je alleen dingen? Krijg je beelden door? enz. We kregen voldoende tips om hier onze weg in te vinden.

De tweede dag was intensiever. We vlogen er meteen in, de uitleg was al gepasseerd. Er kwamen speciale boodschappen naar boven die ons diep konden raken. Banden uit vorige levens werden zichtbaar en de sterke vriendschappen waren ontroerend. Ook kregen heel wat praktische vragen een antwoord. We spraken in de namiddag ook met onze overleden dieren en dat maakte heel wat los.

Zo had één van mijn zebravinken, Kororo, een half jaar geleden een lelijke val gemaakt en ze sukkelt nog steeds met haar evenwicht. Ik zag niets specifiek aan de pootjes of vleugels, dus wou wel eens weten hoe zij dit ervoer en waar het probleem nog zat. Blijkt dat ze een voortdurende druk op haar kopje ervaart waardoor ze steeds duizelig is. Helemaal weggaan zal het nooit meer, maar reiki kan verzachtend werken. Dat was mooi om te weten.
Of mijn dwergkonijn With die graag knuffelt, maar helemaal verstijft als hij opgepakt wordt. Zijn antwoord was kort, maar krachtig: 'Ik heb hoogtevrees! Konijnen hebben pootjes, geen vleugels.'

Het was fascinerend om te zien dat dieren net zoveel verscheidenheid in karakters hebben als mensen! En de onvoorwaardelijke liefde van de dieren heeft me diep geraakt. De boodschap van mijn overleden hond Tarras (20 jaar geleden moeten laten ingeslapen) heeft me dieper geraakt dan ieder mens ooit heeft gedaan. Haar boodschap was prachtig en hartverscheurend tegelijk. maar om ze te snappen heb je wat achtergrondinfo nodig.
Dit is wat mijn ouders me verteld hebben: Voor mijn geboorte maakten mijn moeder en meter over alles ruzie. Ze wou alles bepalen, tot mijn naam en dag van doop toe. Mijn moeder heeft die periode veel gehuild en stond voortdurend onder stress. Na mijn geboorte, als baby was ik zeg maar gerust apathisch. Ik reageerde op niets, deed niets en lag daar maar te liggen. Ik maakte nooit contact, huilde  (lees: weigerde) omdat ik moest eten waardoor ik mezelf uithongerde. Mijn moeder heeft mijn meter dit altijd verweten en was ervan overtuigd dat ik als baby de stress had gevoeld en moest gedacht hebben niet gewenst te zijn. Waardoor ik niet wilde blijven leven. Terwijl ze al meer dan 10 jaar hadden gewacht op mij! Uit angst en onmacht heeft mijn moeder me naar de dokter gebracht die me een medicijn gaf dat mijn hongergevoel deed groeien. Vanaf toen begon ik langzaam te eten. Maar ik maakte nog steeds geen contact. De enige die ik in mijn buurt wou, was de hond Tarras. Op den duur moesten ze op de hond roepen om mij te vinden. We lagen wel ergens in elkaar gerold te dutten of ergens te spelen waar je nog niet had gezocht. Die duitse herder was de enige met wie ik als baby en peuter een echte band had. Mijn ouders mochten alleen, met enorm veel tegenzin van mijn kant, me verzorgen (badje, bedje, eten, ...) Toen ik 3 jaar was, werd Tarras ziek. Iets in zijn hoofd waardoor hij onverwacht mij en mijn mama een keer had gebeten. Mijn ouders hebben met verdriet besloten hem te laten inslapen voor de veiligheid van mij en mijn babybroertje. Weken heb ik hem lopen zoeken, elk hoekje daar we samen ooit waren geweest. En huilen, alsmaar huilen. Dit keer niet omdat ik moest eten, maar alsof mijn ziel had begrepen dat hij nooit meer terug zou komen, ook al snapte mijn 3jarige brein dat niet. Ik wist alleen dat hij ziek was geworden en was gestorven. Maar wat was dood voor een 3jarige? Ik weet niet meer wat ik erbij dacht. In ieder geval, pas enkele maanden later begon ik mijn ouders meer toe te laten dan alleen verzorging. Ik kroop voor het allereerst uit eigen initiatief op mijn moeders schoot, vroeg een knuffeltje, gaf een kusje of zei iets lief. Het was sporanisch, maar het was iets euforisch voor mijn ouders. Door de jaren ben ik opgegroeid tot de huidige 23jarige die ik nu ben (mede dankzij de therapeut waar ik bij ging na het ongeval van mijn vader, maar dat is een ander verhaal). Ik maak vrienden, kan goed overweg met iedereen, neem initiatief en ben gaat genieten van echt diepe vriendschappen.

Het voorgaande waren de feiten, nu vertel ik je het gesprek dat plaats vond zondag tussen Tarras en mij. Ik had me afgestemd op mijn rustige omgeving in de natuur in mijn gedachten. Dat was mijn ontvangstplekje wanneer ik in contact ging met een dier. Alle anderen had ik van veraf zien aankomen, Tarras zat meteen naast mij. "Wow, wat doe jij hier ineens?" Het was eruit gelapt, ik weet nog dat ik mezelf onnozel verklaarde omdat ik er zelf om had gevraagd. "Ik zat hier altijd al, hoor." Een gids? Hij is gebleven als gids! Ik voelde me warm worden. Ik wou zo graag praten, maar had niet echt vragen. En tegelijk vond ik het zo oneerlijk dat hij zo vroeg me was ontnomen. "Dat was mijn keus." Ik weet dat iedereen een zielsplan opstelt voor de ziel 'geboren' wordt in een lichaam. Maar toch... "Melissa, anders was je nu niet hier. Je mama had gelijk dat je toen niet wou blijven leven als baby. Je had door de stress en het gevoel niet gewenst te zijn iedereen buitengesloten. Ik was de enige wie bij jou mocht komen. Ik accepteerde je onvoorwaardelijk en dit voelde je. Ik was in jouw ogen nooit veroordelend geweest, omdat je via mij nooit stress of verdriet had doorgekregen. Ik moest je leren van jezelf te houden, anders was het te laat. En tegen de tijd dat je had besloten te blijven leven, kreeg je een band met mij. En je klampte je aan alle macht eraan vast. Voor jou was ik degene die achter je muurtje mocht komen, degene die reden gaf aan de wens te blijven leven. En dan kwam het moment dat ik je moest loslaten. Je was in staat geweest een band te vormen en te willen leven. Nu moest je die band met je ouders vormen. Maar dat zou niet komen als ik bleef. Je was zo aan mij verknokt. Ik had op voorhand gekozen ziek te worden zodat ik uit het gezin zou verdwijnen zodat je verplicht was een band met je ouders aan te gaan. Op dat moment had je immers echte liefde ervaren en je wilde meer. En als ik er niet was, moest je het bij iemand anders gaan zoeken. Ik vond het wel erg dat ik je nog pijn heb gedaan met die beet, ik wist niet meer wat ik deed op dat moment. Ik hou van je." Ik ben beginnen huilen als een klein kind. Hij was gestorven... om mij in leven te houden! Hij had er alles voor over gehad om mij te leren wat het is geliefd te zijn. Ik voelde me zo verscheurd en schuldig, ook al wist ik dat het niet mijn fout was. Het enige wat ik eruit kreeg was 'Ik vergeef je voor dit beet, ik weet dat je me nooit expres pijn zou doen.' Dat was het enige, de drang om hem te laten weten dat ik hem nog steeds graag zag. En ik bleef huilen, ook uit ontroering dat hij zover was gegaan voor mij. Ineens vielen de laatste puzzelstukjes op zijn plaats. Hoe het kwam dat ik zo of dat had gedaan, vandaag een drang of angst kwam, enz. Tarras had op dat moment niet alleen mijn lichaam, maar in zekere zin ook mijn zieltje gered. Anders had het veel langer geduurd voor ik god-weet-wie-in-welk-leven iemand zou toelaten.

Ik besef dat het een enorm geschenk is hier nu nog te mogen zijn, meer dan ooit. Ik wil op het einde echt kunnen zeggen dat ik een goed leven heb gehad. Niet dat ik nergens spijt van heb, een mens maakt fouten. Wel dat ik geen kansen heb laten liggen. Ik wil op het einde kunnen zeggen 'geleefd' te hebben en niet 'overleefd'.






woensdag 19 november 2014

James Van Praagh

Bij de meesten gaan er misschien wel een belletje rinkelen bij de naam James Van Praagh. Hij is een medium dat over de hele wereld demonstraties en workshops over spiritualiteit en communicatie met geesten geeft. En hij schrijft er ook boeken over. Al kan je over de man zelf ondertussen ook meer dan 1 boek schijven :)

Het eerste boek dat ik van hem had gelezen, was 'Verdriet en verlies geheeld'. Vanwege het plotse overlijden van mijn peter. Ik heb heel diep gezeten en was eerst een wrak. En dan was ik razend, waarom moest uitgerekend hij vertrekken? Lopen er niet genoeg eikels rond die ze eerst konden halen? Blijkbaar waren deze gevoelens allemaal normaal. Ik ben door het hele proces gegaan en het boek heeft me geholpen alles een plaats te geven.

Ondertussen was ik getriggerd. Ik was James zijn boeken beginnen lezen omdat mijn peter ze ook had gekocht. Ik begon de andere boeken te zoeken. 'Leven tussen geesten' volgde. Ondertussen is ook 'Onafgewerkte zaken' uitgelezen en 'Opgroeien in de hemel' ligt al klaar op mijn nachtkastje.
Ik lees zijn boeken graag, omdat ze zo begrijpbaar zijn geschreven. Ik denk dat iedereen er zich wel kan in herkennen. De rode lijn blijft de onvoorwaardelijke liefde in het universum die bij jezelf moet beginnen. En wat je voor anderen kan betekenen vanuit deze liefde. Bovendien worden pijn, woede, fouten die we maken niet vies bekeken, maar aangehaald als zaken die ons iets bijleren en waar ze sterker zullen uitkomen. En dat onze ware kracht in ons voor het grijpen ligt, we hoeven alleen het deurtje te openen.

2 citaten uit 'Onafgewerkte zaken':
(p.239) "Het maakt niet uit wat anderen van je denken als je je levensdoel vervult. Als je je bezighoudt met wat andere mensen denken of zeggen, geef je je kracht weg, en dat is een zekere manier om een onvervuld leven te leiden. je moet niet proberen om als anderen te zijn. Wees oorspronkelijk. Spreek anders, doe anders en werk anders. Zonder bezieling mis je moed en energie. Herinner je je het kind dat je ooit was? Voordat je werd uitgescholden of de mond werd gesnoerd en werd gezegd je koest te houden, was er dat prachtige kind vol verbeeldingskracht en verwondering. Je had het gevoel dat je alles kon doen en zijn. Dat kind is de essentie van wie je bent. Dat wonder is nog steeds binnen in je. Het is je onbeperkte spirituele kracht."

(p.160) "Een vriend van me vertelde me ooit een parabel die goed omschrijft hoe hebzucht en zelfzuchtige overtuigingen over geld de ontwikkeling van onze ziel kunnen blokkeren. Ik vertel dit verhaal in al mijn workshops en zal het graag met je delen: Een miljardair overlijdt en gaat naar de hemel. Petrus staat klaar bij de hemelpoort om hem te begroeten en rond te leiden. Terwijl hij met Petrus door de hemelse omgeving wandelt, staat de miljardair paf van de hemelse schoonheid en perfectie. De tuinen zijn onberispelijk onderhouden en voorzien van elke denkbare exotische plant. Grote landhuizen liggen esthetisch over de tuinen verspreid. De schoonheid en majesteit van de hemel bewegen de man praktisch tot tranen. De kleuren om hem heel zijn gewoon ongelofelijk. De man wendt zich tot Petrus en vraagt: 'Waar is mijn huis?' Petrus antwoordt: 'Een eindje verderop.' Ze lopen een trap af. Plotseling ziet de man dat de omgeving begint te veranderen. De landhuizen zijn niet langer landhuizen. Het zijn landhuisjes. De tuinen zijn dun gezaaid. De kleuren zijn doods en dof. 'Waar is mijn huis?' vraagt de man met enige agitatie. 'Nog een paar stappen,' antwoordt Petrus. Ze lopen nog wat trappen af en slaan af. Inmiddels is de atmosfeer volledig veranderd. De huizen zijn praktisch krotten; de kleuren zijn grijs en bruin geworden; het pad is modderig en de rijke flora is verdwenen. Verbaasd over de verandering pakt de man Petrus' arm. 'Wacht eens even. Mijn huis kan hier niet zijn. U moet een verkeerde afslag hebben genomen.' 'Nee. Dit is juist,' antwoordt Petrus. Ze lopen een stukje verder en uiteindelijk blijft Petrus staan. Hij wijst naar een kleine hut, die amper overeind blijft staan. Er zijn geen planten, geen kleuren, geen schoonheid. In feite is het er zo schemerig dat de man nauwelijks iets kan zien. De man richt zich tot Petrus en zegt: 'U weet duidelijk niet wie ik ben. Dit kan mijn huis niet zijn. Op aarde had ik een groot fortuin. Ik bezat tien huizen en had honderden bedienden. Ik kon kopen wat ik maar wilde. Dit moet een vergissing zijn.' Inmiddels staat de man te blazen en puffen van verontwaardiging. 'Tot wie kan ik me wenden?' Petrus kijkt de man in ogen en zegt: 'Het is geen vergissing. We konden alleen bouwen met het materiaal dat je ons toezond!"

Link naar de site van James van praagh

dinsdag 11 november 2014

Mantra's met Deva Premal en meditatie

Dag allemaal,
het is alweer even geleden dat ik een bericht heb gepost. Ik probeer er wel op te letten dat ik elke week iets zet. Mijn excuses :) Ik was aan het twijfelen waarover ik het wou hebben. Er waren verschillende opties, de andere komen zeker nog aan bod. Het is Deva Premal geworden!

Net wanneer ik deze zinnen heb getypt, begonnen mijn muziekboxen een melodie af te spelen die ik niet ken, maar wel heel mooi klinkt. Ik heb geen enkel nummer opgezet, youtube staat niet open, mijn radio staat ook uit, ... Ik heb snel al mijn tabbladen gecontroleerd, maar nergens speelde muziek, reclame of wat dan ook iets af. O.O En dan herinner ik me dat ik de laatste tijd veel uren heb gezien. Daarmee bedoel ik: 12u12, 14u14, 09u09, 22u22, ... Wanneer ik tekens vanuit het Licht aan het missen ben, zorgen mijn engelen en gidsen dat ik uren zie. En dan weet ik dat het tijd is om meer gerichter contact te maken. De laatste dagen doen ze veel moeite, maar ik maak er precies geen tijd voor. Erg eigenlijk, ik had mezelf gezegd eens te gaan zitten en eventueel te mediteren met mantra's. Via meditatie kan een mens heel ver raken. Het gaat om bewust tot rust komen en de stress loslaten. Even jezelf toestaan het piekeren overboord te gooien. Velen zullen zeggen dat ze er geen tijd voor vinden of niet aan weten te beginnen. Zo ben ik ook gestart. Zo zullen de meesten zijn gestart. Maar dat is ok, het heeft geen zin jezelf te veroordelen wanneer het moeizaam gaat. Dat geeft alleen nieuw gepieker. Ontspan en geef je over aan het moment. En het kan een tijd duren voordat je bewust leert ontspannen, maar het gaat je zoveel meer terug geven. Je zult je beter voelen en meer gedaan krijgen OMDAT je jezelf toestaat gelukkig en in vrede te zijn. Net voor ik deze blog opende, las op op facebook een interessante quote die alles eigenlijk samenvat.


Om even terug te komen op Deva Premal, leg ik de link met mantra's en meditatie. Mantra's zijn, meestal in sanskriet, teksten die worden herhaald in een bepaald ritme en melodie. Door het chanten heb je iets om op te focussen terwijl je lichaam in ontspanning gaat. De klanken hebben invloed op de chakra's en onze energiehuishouding. Wat vast zit, kan worden losgemaakt en wat te ver open staat, kan een stukje sluiten. Zo brengen de mantra's ons weer in balans en brengen ze de rust terug in ons hoofd. Elke mantra werkt heeft een specifieke werking. Ik ben tot nu toe 2 keer naar een optreden van Deva Premal geweest en het was prachtig! De eenheid die ontstaat in zo'n zaal wanneer iedereen zingt, valt niet te beschrijven.

Eén van mijn favoriete mantra's is de Moola Mantra. Deze mantra verbindt het aardse met het hemelse, het mannelijke met het vrouwelijke en brengt ons in contact met de Bron van ons bestaan en de Eenheid. Het is een mantra die diepe innerlijke rust brengt, heling, vreugde en helderheid.

Nog één ding, in het begin is het zeker wennen aan Sanskriet. Maar sanskriet is een klankentaal, wat betekend dat dezelfde tekst soms iets anders kan geschreven worden. Pin je niet vast op tekst, maar luister naar de mantra en laat je meevoeren. Probeer gewoon mee te gaan in de klanken en de woorden komen wel.


zondag 2 november 2014

Ik hou van mij!

Vóór mijn huidige opleiding heb ik gestudeerd voor kleuterjuf. Dat was altijd mijn droom geweest. Maar in de praktijk was het toch heel anders waardoor ik later van richting ben veranderd. Het grote aantal kinderen en alle eindtermen maakten dat ik het gevoel kreeg kleuters te moeten drillen ipv bijleren. Waarom is de druk zo hoog? Waarom worden de verwachtingen elke keer zwaarder? Het lijkt erop dat kinderen tegenwoordig vanaf de kleuterklas al klaargestoomd worden om hun naam te kunnen schrijven, de cijfers te herkennen en tellen, werkblaadjes maken met hopen, enz. In het eerste leerjaar moeten ze al een heel pakketje hebben om mee te kunnen. En dan denk ik, 'Hemel, het begint pas! Wat doe je ze aan? Ze zijn schoolmoe tegen het middelbaar!' Ik herinner me ook nog dat ik een cursus ben gaan volgen voor expressie en toneelspelen. Puur om beter voor de klas te kunnen staan.
Dit is trouwens de link voor meer over de 3daagse:  http://www.cambiarte.be/P/coaching%20voor%20studenten.php

Dat was wel een leuke ervaring. Alles gebeurde zo spontaan en ik heb echt gouden tips meegekregen. Met het kleine groepje dat we waren ontstonden snel goede banden waardoor we heel eerlijk elkaar konden bijsturen. Maar wat me het meest is bijgebleven, is een nummer dat ik toen voor het eerst heb gehoord. We waren inderdaad een groepje dat zijn onzekerheid moest overwinnen om ons echt volledig te kunnen laten gaan in ons spel voor de kinderen. In het begin van het nummer zaten we allemaal te gniffelen. Maar op het einde was de boodschap wel aangekomen. Het was een mooie afsluiter van 3 leerrijke dagen.